Dessert

Божественото Тирамису оригинала

Рецепта Божественото Тирамису оригинала

Начин на приготвяне / Десерт "Божественото Тирамису оригинала"


Изваждете всички продукти от хладилника предварително, за да са на стайна температура. Сварявате силно еспресо. Добавяте 2 супени лъжици захар и 1 кафена чаша Марсала или бадемов аператив, разбърквате и оставяте на страна.

За крема разбивате жълтъците, заедно със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее, като най-добре е да направите това с миксер/блендер. Изсипвате разбитите със захарта жълтъци в купа, добавяте 1 кафена чаша Марсала или бадемов аператив и слагате купата в тенджера с вода и разбърквате на водна баня. Идеята е жълтъците да се обработят топлинно и в сладкиша да няма сурови жълтъци. Бъркате на водна баня за около 10-12 минути, докато сместа се посгъсти. Слагате купата със сместа в друга купа със студена вода, и разбърквате, докато сместа изстине напълно! Много е важно сместа с жълтъците да е напълно изстинала, тъй като в противен случай, добавяйки сметаната и сиренето маскрапоне ще се отпуснат и сместа ще стане твърде рядка.Към изстиналата смес при непрекъснато бъркане с дървена лъжица добавяте леко разбитото сирене маскрапоне и разбитата на твърд сняг готварска сметана, докато се получи гъст гладък крем.

За сглобяване на сладкиша се взима тава или чаши по предпочитение. Топвате всяка от бишкотите в сместа с кафе за няколко секунди и и ги нареждате на дъното на тавата или чашаите. Важно е да ги топите само за 2-3 секунди, защото в противен случай бишкотите ще се напоят твърде много и ще се разпаднат. Когато дъното на тавата или чашите се покрие с бишкоти разпределяте част от крема. Върху крема нареждате втори ред напоени бишкоти, а върху тях останалата част от крема, след което оставяте сладкиша в хладилника за 3-4 часа. Като най – добре е да престои една вечер! Преди сервиране поръсвате тирамису обилно с какао.

Източник на рецептата: High View Art

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev