Blog

Равносметката от 2014

Равносметката от 2014. От блога на Владо Нацев

Ще започна с един цитат от "Равносметката за 2013г.": "... С любовта през 2013 се разминахме някъде по - пътя, надявам се 2014 да се засечем и опознаем взаимно." За щастие към края на 2014г. с любовта се засякохме... но за това ще стане дума малко по - надолу в бележката ми.


2014 година като цяло може да се каже, че беше добра. В началото някак бе изпълнена с работа и си живеех скромно от към събития, след което имаше празници, с приятели и веселие, но изведнъж нещата леко се объркаха... Няма да навлизам с подробности, но изгубих много скъп и близък за мен и семейството ми човек... Така да се каже малко ми дойде като гръм от ясно небе, но и това отмина, както всяко лошо нещо в живота на човека. Седмица след това си отиде още един скъп за мен и семейството ми човек, пак преживях нещата от преди седмица, но както казах по - горе и това отмина. Все пак живота си продължава и не трябва да позволяваме да ни живее, а напротив продължаваме напред и го живеем ние! Така събитията от тип "долу" отминаха и беше време за събитията от типа "ГОРЕ" т.е. хубавите от годината. Та прелетях в София и започнах работа с много готини хора, млад и сплотен екип, с който създаваме хубави проекти, които може да видите в моето портофолио на адрес: www.vladonacev.com Това беше момента, в който започнах да се откъсвам от събитията тип "долу" благодарение на работата си, която обожавам. Портфолиото отново започна на набъбва все с качествени проекти и през тази година, дай боже през следващата пак да е така.


След това реших, че е време отново да се отдам на срещите с приятелите си и да си живея живота. Дизайните вървяха емоциите също! Имаше обиколки по молове, градове, готини места и най - вече ресторанти с разнообразни кухни и интериори. Благодарение на тези обиколки и опитване на най - различни ястия се запалих отново по готвенето, но в съвсем друга светлина. Реших да започна да се храня здравословно и да спра да ям месо. Благодарение, на което започнах да измислям и готвя доста интересни ястия. Започнах да опознавам най - различни вкусове и комбинациите им, което преди не се получаваше. Спрях да консумирам хляб, сол и олио, което препоръчвам на всеки, който уважава себе си и тяло си! Тях може да ги замените с лимец, хималайска сол и зехтин. Снимки на ястията и рецепти към тях ще може да видите и следите скоро, в сайта ми. Започнах отново да тренирам и да тичам за здраве, за което отделям всяка сутрин по 30 мин. след което деня ми тръгва страхотно добре.


През 2014г. се запалих по четенето на книги, нещо което не правех много често преди. Благодарение на книгите, които прочетох и чета научиш много за живота, развих речника си и изобщо получих и получавам много безценни знания, които едва ли някои ще ми каже просто ей така. Това, за което ви приканвам през новата 2015.г е да четете повече и знайте, че няма да съжалявате! Така благодарение на всичките тези събития, които ми се случваха започнах да гледам по - много по различен и достоен начин на живота. Бях вече много по благодарен и много повече заобичах живота. Както обичам да казвам напоследък "Има само тук и сега" всичко останало е преходно. Така, че живейте за миговете и да не ви пука, не си правете планове и се отдавайте на моментите с любимите хора и семейството си.


Леко по - леко стигаме към края на 2014г., когато с любовта се засякохме. Наистина беше красиво, много красиво и продължи, дори продължава да бъде красиво. Изведнъж се появи жената, с която се погледнахме с широко отворени очи и не спираме да се гледаме така. Благодарен съм на Господ, за което тъй като имах толкова много любов за давене и вече има на кого да я давам - любовче... Наистина съм много щастлив. Но с тази случка ще спра до тук и по - късно ще я продължа в отделна тема. Другото, което е през 2014г. също нямаше инциденти, както през 2013г. живи и здрави сме, дай боже така и през новата 2015г.


Така в края на 2014г. и началото на новата година мога да ви предложа няколко много прости съвета от моя личен опит в живота. Първият е живейте тук и сега, защото само така ще усетите живота и ще вървите в добрата посока. Вторият е бъдете по благодарни и се обградете с добри и готини хора. Третият е уважавайте и обичайте тялото си, след време ще осъзнаете че това е най - скъпото нещо в живота ви. Не го хабете напразно! Четвъртият е глезете се и отдавайте повече време за себе си докато можете, ще дойда време, в което ще го отдавате на другите /семейството, децата и старите ви родители/. Не го пилейте за глупости! Петият е четете и никога не спирайте да четете! Шестият е научете се да живеете просто и опознавайте природата, тя може да ви научи на много, на тишината, на красотата и на още безброй много неща. Седмият и последен съвет, което бих ви предложил е ДАВАЙТЕ ЛЮБОВТА СИ НА ХОРАТА! Не се страхувайте да обичате, в любовта няма страх има само даване. Давайте, получавайте и не се притеснявайте какво ще кажат другите, важни са само хората, които обичате.

Share with love!