Blog

Равносметката от 2013

Равносметката от 2013. От блога на Владо Нацев

2013 година беше променлива година, поне за мен. Имаше доста неща, които не исках да се случват, но се случиха, доста хора които ги мислех за приятели зачеркнах и като цяло се разочаровах много от мисленето и отношението на повечето хора в България. Но все пак имаше и много емоционални и щастливи моменти в живота ми като цяло. Може би това бе годината, в която създадох някои доста трайни приятелства и то все със стойностни хора, казвам стойностни като характер, мислене и отношение спрямо мен и другите около тях, спрямо работата им и начина, по който я вършат. Както казвам аз "хора естети", хора които ценят това, което правят и също така правят това, в което вярват.


От гледна точка на празненствата също не мога да се оплача като се замисля... Имаше доста усмивки, танци и приятели, с които се забавлявахме истински, и то винаги до сутринта. И работа имаше, вярно не такава каквато очаквах, но пък благодарение на всичките тези проекти, по - които работих научих доста ценни неща, както от професионална гледна точка, така и от чисто човешка. Портфолиото също набъбна, което за един дизайнер е доста важно всъщност. Така, че доволно е и от към дизайни, създадохме доста и те първа ще създаваме. Пример, за което е един безплатен проект, а именно безплатната онлайн платформа www.iskamdaqm.bg, която е в услуга на заведенията в България и хората, които ги посещават. Надявам се все повече хора да вземат пример и да правят безплатни неща в ползва на обществото. Поне за мен това е един от правилните начини, за да се развиваме като общество в България и като цяло, а именно да си помагаме взаимно, нещо което българинът е забравил.


Също така се влюбих в един малък бонбон на име Борислав, на който всъщност съм чичо и когато ме погледне с тези големи и безгрижни очи, просто всичко друго някак губи смисъл. Та благодарение на него осъзнах колко е важно да има деца. Така, че скоро се надявам и аз съм някъде в това число. Но това е божа работа, така че да не насилваме нещата... От към личен план и любовта нещата са малко по - различни. С любовта през 2013 се разминахме някъде по - пътя, надявам се 2014 да се засечем и опознаем взаимно.


Другото, което е живи и здрави сме. Нямаше инциденти през 2013 и може би с това трябваше да започна като се замисля, но нищо важното е че всичко е точно и дай боже така да е и през Новата 2014г. И така в края на отиващата си 2013г. някак осъзнах, че в тоя живот е важно да оставиш нещо след себе си, а не просто да си живееш живота. Едни примерно създават изкуство и оставят след себе си картини, други създават технологии, които помагат на други хора, трети създават деца и така оставят нещо повече от всички останали. Но най - важното е всеки да избере това, което да остави след себе си, защото живота си върви и докато да видиш си е отишъл.

Share with love!