Dish

Пълнен домат с гъби и моцарела

Рецепта Пълнен домат с гъби и моцарела

Начин на приготвяне / Ястие "Пълнен домат с гъби и моцарела"


Доматите се издълбават от семето и се намазват със зехтин. Булгура се накисва предварително за около 2ч. във вода и се вари след това за 5 мин. Гъбите се нарязват на шайби и се запържват в тиган и масло за около 5 мин. Взимате тавичка и слагате издълбаните домати. Посолявате ги с хималайска сол, овкусявате ги с черен пипер и магданоз. Слагате бугур до половината на домата, след това резени моцарела, след което малко от гъбките и соса им, поръсвате с натропени орехи, малко сол и черен пипер. Най - отгоре слагате тънко парче кашкавал, което да покрие целия домат и леко да излиза около него, за да може да се разтече леко по домата, след като се запече. Накрая печете.

Печене: Слага се в предварително нагрята фурна на около 200-220 градуса и се пече за около 20-30 мин. на вентилатор и отдолу. Препоръчвам да се гледа от време на време.

Сервиране: Поднася се в голяма чиния, като се слага най - отдолу на чинията спанак, след това домата и най - отгоре поръсвате с пресен магданоз. Да ви е сладко!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev