Dish

Запеканка с броколи

Рецепта Запеканка с броколи

Начин на приготвяне / Ястие "Запеканка с броколи"


Броколите се отделят от стъблото, измиват се добре и се бланшират във вода с малко сол в нея за около 5-7 мин. След това взимате една средна тавичка, в която ще се съберат всичките сварени броколи на дъното и ги заливате леко със зехтин. Режете доматите на ситни кубчета и ги добавяте и тях около броколите. Посолявате леко всичко в тавичката и добавяте сиренето, което предварително сте нарязали на кубчета /или го намачквате и тогава добавяте/. Овкусявате с червен пипер продуктите в цялата тавичка и добавяте сметаната като ги заливате отгоре. Следва овкусявате с ригана и черния пипер. Яйцата ги разбърквате добре с вилица и след това ги добавяте отгоре върху всичките продукти. Разпръсвате натрочените орехи по цялата тавичка и най - отгоре нарендосвате кашкавала като е дорбе той да покрие хубаво продуктите /може да оставите и места където да няма/. След това поръсвате целия кашкавал с босилек, ръсвате малко зехтин и печете.

Печене: Слага се в предварително нагрята фурна на около 200-250 градуса и се пече за около 30-40 мин. Като печете първо отдолу, след това от двете страни. Препоръчвам да се гледа от време на време, но когато кашкавала се запече трябва да е готово.

Сервиране: Сервира се в голяма чиния като ястието се поставя с средата, а около него се поръсва с червен пипер, босилек и орехи. Да ви е вкусно!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev