Dish

Спагети с доматен сос и босилек

Рецепта Спагети с доматен сос и босилек

Начин на приготвяне / Ястие "Спагети с доматен сос и босилек"


Спагетите или пастата се варят според инструкцията на пакета, горе долу е в порядъка на 15-20 мин. След, което като се сварят се измиват на чешмата със студена вода и се връщата обратно в тенджерата. Добавяте малко масло и зехтин. Разбърквате! За доматеният сос се процедира по следния начин. Пасират се доматите в блендер или с пасатор. Изсипвате ги заедно с всички продукти в тиган и варите соса на среден огън, без капак за около 15-20 мин. или докато се сгъсти и редуцира. Разбърквайте отвреме навреме. Ако сосът се е сгъстил прекалено рано, добавете малко вода, но имайте предвид, че от къкренето без капак сосът пръска. След това вече всичко е готово за поднасяне, като препоръчвам първо да си направите соса и след това да варите спагетите, за да са топли.

Варене: Спагетите или пастата се варят според инструкцията на пакета, като се махат около 2мин. от дадените, за да станат леко твърди, а не преварени.

Сервиране: Сервира се в голяма чиния, в която слагате спагети, от горе в среда им добавяте от доматения сос като върху него нарендосвате малко пармезан или ементал и декорирате с няколко листенца пресен босилек. Да ви е вкусно!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev