Dish

Сьомга със студен сос от спанак, домати и мед

Рецепта Сьомга със студен сос от спанак, домати и мед

Начин на приготвяне / Ястие "Сьомга със студен сос от спанак, домати и мед"


Филетата се измиват добре с вода и след това се подсушават. Взима се малка тавичка и в нея се слагат парчетата. Овкусяват се с 2 ч.л. хималайска сол, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. девисил и се обливат със зехтина. Слагат се в предварително нагрята фурна на 200 градуса за околко 10 мин. като се пече от двете страни.

Печене: Слагат се в предварително нагрята фурна на 200 градуса за околко 10 мин. като се пече от двете страни.

Сос: В блендера се слагат 3 шепи листа от спанака, месестата част от 1 белен домат, 1/2 ч.л. хималайска сол, 3 с.л. зехтин, 2 с.л. мед и 4-5 ореха. Пасира се до получаване на хумогенна смес. Цвета да не ви притеснява важен е вкуса!

Гарнитура: Нужни са ви 2 шепи спанак и 1 шепа киселец, които се накъсват. До тях се слага 1/2 домат обелен и без семето. Върху листата се слага 1/2 нарендосан на едро морков, който се поръсва със сусам и мента. Овкусявате със сол и зехтин.

Сервиране: Взимате една голяма чиния! Салатата се слага в едната половина от чинията, като начина на редене зависи от предпочитанията ви. В другата се слага едно филе от сьомгата, която от горе се полива със соса от спанака, доматите и меда. Върху самият сос се поръсва смяно ленено семе. Да ви е вкусно!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev