Dish

Кюфтенца от нахуд със студено ризото

Рецепта Кюфтенца от нахуд със студено ризото

Начин на приготвяне / Ястие "Кюфтенца от нахуд със студено ризото"


Нахута се измива и се накисва предишната вечер в съд с вода. След като е престоял една вечер се измива отново няколко пъти и е готов за обрадотка като се слага в голям съд със студена вода и започва да се трие между дланите, за да му се отделят люспите. Когато вече люспите са отделени се измива отново и е готов за варене в подсолена вода. Вари се около 15-20 мин.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ / Кюфтенца от нахуд със студено ризото: След като нахута е вече сварен се намачква със преса или вилица и се смесва със ситно нарязаните лук и магданоз, яйцата, брашното, черния пипер и солта. От сместа се оформят кюфтета, които се изпържват в дълбок съд с предварително загрятия зехтин /около 1 ч.ч./

Сервиране: Сервира се в голяма чиния за предястия с гарнитура по избор. Аз избрах кус кус, който се вари и се оставя да изтине. Към него се добавят нарендосани варени карфоти, нарендосат кашкавал, сирене, копър, 1 среден нарязан домат, малко спанак и се обкусява на вкус със хималайска сол, черен пипер и зехтин. Гарнитурата се сервира студена, а кюфтетата задължително топли!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev