Dish

Канапе от домати Наслада

Рецепта Канапе от домати Наслада

Начин на приготвяне / Ястие "Канапе от домати Наслада"


Доматите се нарязват на шайби /по дебели горе долу на 3 части/. Моцарелата се рендосва на едро с ренде. Оставят се 2 цели ореха, а другите се начукват или смилат. След ,което се взима тавичка и в нея се слага един резен домат. Върху него се реди, една плоча от сиренето /на дебелина колкото домата/, горе долу да покрие домата, но не целия. Поръсва се много малко от рендосаната мозарела, слага се 1-2 листенца от магданоза, поръсва се с малко сусам, семки и орехи, слага се малко мед. Захлупва се с нова шайба от домата и пак се реди както първото. След, което пак се захлупва. Най - отгоре на последния ред се слага отново плоча сирене, малко повечко моцарела, няколко листенца от магданоза. Слага се цял орех върху, който се сипва 1 ч.л. мед. Поръсва се със сусама и семето. Накрая се взима един шиш дървен за шишчета или някаква по дълга клечка и се забива с средата на домата, за да го държи при печенето да не се разпадне.

Печене: Слага се в предварително нагрята фурна на около 150-180 градуса и се пече за около 20 мин. Препоръчвам да се гледа от време на време, но когато мозарелата се запече и ореха потъмнее трябва да е готово.

Сервиране: Сервира се в голяма чиния предварително поръсена със сусам и белени семки. Можете да декорирате по избор. Вадите клечките и да ви е вкусно!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev