Dish

Каре от брускети

Рецепта Каре от брускети

Начин на приготвяне / Ястие "Каре от брускети"


Пекат се само хлебчетата, като се предварително се забърква смес от зехтин, чесън, черен пипер и хималайска сол. Намазваме ги от страната, върху която ще се редят продуктите и се пече на предварително загрята фурна на 180-200 градуса. Печат се около 10-15 мин.

С ЧУШКИ И АНШОА: Чушките се печат на жар, след което се белят и се нарязват на малки кубчета. Аншуата се нарязва на лентички. Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага хималайска сол и черен пипер. Първо се редят чушките, върху тях 3 лентички от аншуата и най - отгоре се слага 1/2 маслинка.

СЪС СИНЬО СИРЕНЕ И МАРИНОВАНИ ДОМАТКИ: Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага хималайска сол и първо се намазват със синьо сирене, след което се слагат няколко парченца от маринованите домати и отгоре се поръсва със босилек.

С ТИКВИЧКА И КОЗЕ СИРЕНЕ: Тиквичките се нарязват на по - дебели шайби и се печат на грил. Сиренето се намачква докато стане за мазане. Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага хималайска сол намазва се всяка филийка със сиренето, отгоре се поръчва с листа от мента, слага се 1 шайба от тиквичката разрязана на половина, отгоре се слага още малко от сиренето и най - отгоре се слага пресен магданоз.

С АНШУА, ФИЛАДЕЛФИЯ И МАСЛИНИ: Аншуата се нарязва на малки кубчета, маслините също. Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага хималайска сол и черен пипер. Всяка филийка се намазва с Филаделфия, поръсва се с копър, отгоре се слагат парченца аншуа, а върху тях се редят маслините.

С КРУША И СИНЬО СИРЕНЕ: Крушата се рендосва на по - едро ренде. Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага хималайска сол. Всяка филийка се намазва със синьо сирене и върху него се слага част от рендосаната круша.

С ПЕЧЕНА ТИКВА И МОЦАРЕЛА: Тиквата се пече, след което се реже на малки кубчета. Моцарелата се реже на малки шайби. Взимате 5 бр. хлебчета и върху всяко хлебчето се слага много малко хималайска сол. Всяка филийка се покрива с моцарела и върху нея се слагат парченцата от тиквата. Най - отгоре се слага 1/2 к.л. мед.

Сервиране: Сервират се по 6 от всяко на порция. Препоръчвам да се консумират в реда, я който са подредени по горе!

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev