Dish

Пълнено авокадо на фурна

Рецепта Пълнено авокадо на фурна

Начин на приготвяне / Ястие "Пълнено авокадо на фурна"


Авокадото се реже на 2 половини, маха се костилката и се издълбава. Слага се едната половина във фолио, след това и другата и се реди в тавичка, след което се прави плънката. Лука се нарязва на ситно и се обърква със солта, черния пипер и червения пипер. Сиренето се реже на малки кубчета. Моцарелата се рендосва на едро. Първо се поръчва авокадото с черния и червения пипер, добавя се и малко сол. След това се реди сиренето най - отдолу, после се слага малко от рендосаната моцарела, след това се слага лука с подправките. Най - отгоре се изсипва яйцето, което е разбито в чашка. Поръсва се с кашкавала и се слага отгоре една шипка черен пипер. Пече се като фолиото не се затваря!

Печене: Слага се в предварително нагрята фурна на около 180-200 градуса и се пече за около 15-20 мин. Препоръчвам да не се пече повече от 15-20 мин. за да не изчезнат полезните свойства на авокадото.

Сервиране: Сервира се в голяма чиния, върху която се поставя едно листо маруля или спанак, а отгоре се слагат двете половини авокадо.

Портфолио на Владо Нацев. Професионална изработка на уеб сайтове и рекламни материали | Madebyvladonacev